Fysiotherapeut Hugo Timmermans begeleidt individueel en in groepsverband mensen met COPD, astma en andere longproblematiek. 
 

Conditie verbeteren
Als u COPD of astma heeft, is voldoende bewegen niet vanzelfsprekend. U kunt onder begeleiding van Hugo Timmermans een speciaal trainingsprogramma volgen. Dat kan uw algemene conditie verbeteren. Daarnaast krijgt u informatie om beter te functioneren in het dagelijks leven.
 

Uitgebreide intake
De training is op dinsdag- en vrijdagmorgen in kleine groepen van maximaal 5 personen. U kunt uzelf aanmelden of uw huisarts of longarts kunnen u naar onze praktijk verwijzen. Bij een intake bespreken we uw doelen en testen uw fysieke gesteldheid. We kijken wat voor u de beste manier van trainen is en u krijgt instructies over de trainingsapparatuur.
 

Gecombineerde training
De training is een combinatie van cardiotraining (waarbij u uw hart-longuithoudingsvermogen verbetert) en duurtraining op fitnessapparatuur (waarbij u het spieruithoudingsvermogen verbetert). We houden uw vorderingen nauwkeurig bij.
 

Dertien weken om te beginnen
Dertien weken lang komt u een of twee keer per week een uur trainen onder onze begeleiding. Na afloop van deze periode kijken we naar de resultaten en kunt u besluiten om door te trainen bij ons.

 

Vergoeding mogelijk
Met een verwijzing van uw huisarts of longarts wordt uw revalidatie traject vergoed uit de basis of uw aanvullende verzekering. Kijk in uw polisvoorwaarden hoe u verzekerd bent voor fysiotherapie. Het is ook mogelijk om op contributiebasis bij ons te komen trainen.