We helpen om goed te communiceren

Logopedisten Martine, Ellis en Angela van PMC Hoek van Holland begeleiden kinderen en volwassenen die problemen hebben op het brede gebied van de communicatie. 

Communicatie is wezenlijk
Communicatie is zoiets wezenlijks. Wie dat niet kan, heeft een probleem, of je nu één jaar bent of honderd. Dat realiseren mensen zich vaak niet. Communiceren lijkt vanzelfsprekend.
In onze praktijk bieden we onderzoek en behandeling van stoornissen en beperkingen op het gebied van spraak, taal, stotteren, stem, gehoor, hyperventilatie en mondgewoonten.

Voorlichting geven
We vinden het ook heel belangrijk om bezig te zijn met preventie en voorlichting. We hebben goede contacten met de consultatiebureaus, de kinderopvang en de basisscholen in Hoek van Holland en in de gemeenten in de buurt.

Samenwerking met fysiotherapeuten en ergotherapeuten
De logopedist, ergotherapeuten en fysiotherapeuten van PMC Hoek van Holland werken nauw samen. Voorbeeld:een kind met een communicatieve beperking en problemen in de sensomotorische vaardigheden krijgt begeleiding van de logopedist en de ergotherapeut. 


Eigen website logopedie: http://www.logopediebergerink.nl

Wie gaat u helpen?

Martine

Logopedist

Ellis

Logopedist, Master Special Educational Needs en therapeut sensorische informatieverwerking

Angela
Logopedist

U kunt telefonisch contact opnemen via 06-28111131 of 06-27453023.

Aanmelden kan via ons aanmeldformulier:

Mensen hebben bij logopedisten toch nog vaak het beeld van ‘O, dat is die juffrouw van het goed uitspreken van de s’jes en de t’jes’. Dat is een klein onderdeel. Het gaat om stem, spraak, taal, gehoor, slikken, dyslexie. Bij problemen in de communicatie heb je het over kinderen die nog niet of te weinig spreken en die niet begrepen worden door de omgeving. Of kinderen met stoornissen die niet op een normale manier kunnen communiceren. 
Het kan ook gaan om een volwassene die al jarenlang voor de klas staat en problemen heeft met zijn stem. Ook die kan niet meer functioneren. We helpen hem of haar om zijn/haar beroep te kunnen blijven uitoefenen.

We werken met mensen van alle leeftijden. Die diversiteit maakt het leuk. Iemand komt bij ons met een probleem en we proberen met zijn allen aan een oplossing te werken. We zorgen samen dat de communicatie weer op gang komt. Dat reikt verder dan de praktijk. Het gaat om het netwerk: we werken samen met ouders, scholen, de consultatiebureaus, peuterspeelzalen.”