Hugo Timmermans - fysiotherapeut
 

Mensen merken stuk voor stuk het verschil

Ik geef fysiotherapie en begeleid hier in de praktijk twee keer in de week een oefengroep voor mensen met COPD en astma. Voor deze mensen maakt de training een wereld van verschil uit.
 

Mensen die lijden aan de ziekte COPD of Astma zijn vaak erg benauwd, door deze aandoening merken zij veel beperking in activiteiten. Met ons beweegprogramma proberen we de klachten te verminderen en het uithoudingsvermogen te verbeteren. In het begin is misschien een minuutje fietsen al veel. Maar naar mate de trainingsweken vorderen, kunnen ze steeds meer.

 

‘Ik ging eerst bij mijn flat naar beneden en moest dan snel weer naar boven’, zei iemand. ‘Maar nu maak ik een rondje door de winkelstraat.’ Het verschil tussen 50 en 300 meter lopen is een wereld van verschil.

 

Ik werk samen met de diëtiste en de logopedist. We nemen een vragenlijst af bij mensen die beginnen. Hoe zit het met de voeding, met het afvallen of juist aankomen? De eerste insteek is dertien weken reactivatie. We doen dit nu een aantal jaren en de meesten blijven hier trainen omdat ze stuk voor stuk het verschil merken en nog steeds vooruit gaan.

 

Speciale kennis van:

hartrevalidatie

beweegprogramma’s voor mensen met COPD/astma

• NASM Personal Training

preventie/re-integratie in arbeidssituaties

 hardlooptechnieken, blessurepreventie en hardloopanalyse

 dry needling

echografie

 shockwave

 

Terug naar fysiotherapie