Gertrude Boers

Gertrude Boers post thumbnail

Fysiotherapeut

Algemeen Fysiotherapeut [BIG 99044702604]

Ik heb veel affiniteit met senioren

“Ik heb me gespecialiseerd in fysiotherapie voor de ouder wordende mens. Bij het ouder worden komen vaak allerlei aandoeningen voor zoals artrose, osteoporose en reuma. Maar ik krijg in de praktijk ook te maken met ouderen die een nieuwe heup of een nieuwe knie hebben gekregen.

Ik heb veel affiniteit met senioren en weet het ook zo te brengen dat ze het leuk vinden om te bewegen. Van alle kanten krijgen ze te horen: ‘Je moet veel meer lopen, da´s goed voor je.’ Natuurlijk, maar dat is juist het probleem, dat gaat zo moeizaam. Hoe kun je dat op een goede, leuke manier voor elkaar krijgen.

Wij vergeten vaak dat wij zelf opstaan en in een half uur aangekleed en gegeten hebben. Ouderen hebben veel tijd voor nodig voor alle handelingen. Na het douchen en aankleden moeten ze weer even bijtanken. Alles gaat langzamer. Je moet het anders brengen en goed rekening houden met hun tempo.

Speciaal voor ouderen hebben we een cursus Valpreventie en valtraining van tien weken. En een gymgroep voor mensen met (beginnende) dementie.”

Speciale kennis van:

– geriatriefysiotherapie
– fysiotherapie voor de ouder wordende mens
– fysiotherapie bij dementie
– CVA en andere neurologische problematiek
– fysiotherapie bij u thuis of in de thuissituatie
– beweeggroepen voor ouderen
– valpreventie en valtraining

Collega Fysiotherapeuten:

Hugo Timmermans | Kay van den Bos | Johan Reurink | Vito Witkam