Echografie

Echografie post thumbnail

Echografie

Wie verder kijkt met echografie ziet meer! De diagnostiek krijgt een extra dimensie als we onder de huid van onze patiënt kruipen. Niet alleen een heldere beeldvorming van afwijking in anatomische structuren, maar ook het echte bewegingsverloop: een dynamisch echo onderzoek. ​

 

Met behulp van echografie, of beter gezegd MSU (musculo Skeletal Ultrasound), worden opnamen gemaakt van uw houdings- en bewegingsapparaat. Dat wil zeggen van uw spieren, pezen, banden, zenuwen, slijmbeurzen, kraakbeen, botten en gewrichten. Zo worden aandoeningen duidelijk in beeld gebracht, dat helpt bij het stellen van een juiste diagnose, het geven van een prognose ten aanzien van het herstel en het efficiënter inzetten van de behandeling.

 

De fysiotherapeut kan echografie gebruiken bij:

  • Spieraandoeningen of -blessures
  • Peesaandoeningen of  -blessures (bijvoorbeeld verkalking of een scheur)
  • Slijmbeursontstekingen
  • Verrekking of scheuring van gewrichtskapsel of banden
  • Onderzoek naar Cystes
  • Inklemming van zenuwen of zenuwverloop
  • Inklemming van structuren in een bewegend gewricht

Uniek is bij ons de combinatie Echografie + Shockwave en Echografie + Dry Needling.

 

Wordt echografie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Bij ons wordt echografie volledig vergoed door uw zorgverzekeraar, mits u een aanvullende verzekering heeft. Echografie valt bij ons onder de normale fysiotherapeutischonderzoek of behandeling. U betaald geen eigen bijdrage voor de echografie.

 

Opleiding

De therapeuten Hugo Timmermans en Kay van den Bos kunnen echografie toepassen tijdens het onderzoek of therapie. Zij volgende de post-HBO opleiding Musculoskeletal Ultrasound in het AMC te Amsterdam. Deze opleiding is speciaal gericht op het gebruik van echografie tijdens onderzoek van het bewegingsapparaat.