Beweegprogramma’s voor mensen met COPD/astma

Fysiotherapeut Hugo Timmermans begeleidt twee keer in de week een oefengroep voor mensen met COPD en astma.
 

Conditie verbeteren
Als u COPD of astma heeft, is voldoende bewegen niet vanzelfsprekend. U kunt onder begeleiding van Hugo Timmermans een speciaal trainingsprogramma volgen. Dat kan uw algemene conditie verbeteren. Daarnaast krijgt u informatie om beter te functioneren in het dagelijks leven.
 

Uitgebreide intake
De training is op dinsdag- en vrijdagmorgen in kleine groepen van maximaal 5 personen. U kunt uzelf aanmelden of uw huisarts of longarts kunnen u naar onze praktijk verwijzen. Bij een intake bespreken we uw doelen en testen uw fysieke gesteldheid. We kijken wat voor u de beste manier van trainen is en u krijgt instructies over de trainingsapparatuur.
 

Gecombineerde training
De training is een combinatie van cardiotraining (waarbij u uw hart-longuithoudingsvermogen verbetert) en duurtraining op fitnessapparatuur (waarbij u het spieruithoudingsvermogen verbetert). We houden uw vorderingen nauwkeurig bij.
 

Dertien weken om te beginnen
Dertien weken lang komt u een of twee keer per week een uur trainen onder onze begeleiding. Na afloop van deze periode kijken we naar de resultaten en kunt u besluiten om door te trainen bij ons.

 

Vergoeding mogelijk
Met een verwijzing van uw huisarts of longarts wordt de 13-weekse trainingsprogramma vergoed uit uw aanvullende verzekering. Kijk in uw polisvoorwaarden hoe u verzekerd bent voor fysiotherapie. Het is ook mogelijk om op contributiebasis bij ons te komen trainen
 

 

Cliënt Leo Schalkvorst:
Ik train hier sinds een jaar en het gaat goed, het is gezellig, het is ontspannen. Mijn conditie is er sterk op vooruit gegaan. Ik leid een zittend leven, maar voel me door de COPD-training een stuk actiever. Het is een mooie stok achter de deur.

Klik hier om u aan te melden voor het programma.

 

Terug naar fysiotherapie